Figyelem! Felkavaró részleteket közlünk!

Húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a szegedi táblabíróság azt a negyvenéves karcagi asszonyt, aki még 2014-ben megfojtotta újszülött gyermekét.

Hivatalosan „a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében” mondta ki bűnösnek a taláros testület.

A nő első fokon tizenhárom és fél évet kapott, ezt emelte fel húszra a Tisza-parti város bírói tanácsa. Az ítélet indoklása során elhangzott, az asszony nem először ölt. A 2000-ben született gyermekét is megfojtotta. Akkor három és fél évet kapott.

Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró a mai ítélethirdetés során arról beszélt, a vádlott „a legalapvetőbb emberi normákba ütköző bűncselekményt követte el”, ráadásul „semmiféle bűntudatot nem tanúsított”, így indokolt a húszéves büntetés.

Fojtogatta, ütlegelte, majd egy nejlonzsákba tette

A vádirat szerint az ápolónőként végzett asszony 2004-ben szabadult a börtönből. Öt majd nyolc évvel később két kisfiúnak is életet adott. A vallomások szerint a párjával egy harmadik gyermeket is szerettek volna, ám csak később, miután elköltöztek a szülei otthonából.

A nő végül 2013-ban mégis teherbe esett. A bírósági közlemény szerint igyekezett eltitkolni, hogy állapotos. Nem járt sem orvosnál, sem terhesgondozáson.

A szörnyű bűneset közvetlenül a pici születése után történt. Miután a világra jött, az anyja fojtogatni, majd ütlegelni kezdte. Ezután egy nejlonzacskóba tette és egy polc alá dugta.

A mentőket az asszony élettársa értesítette, miután meghallotta a baba keserves sírását. A gyereket azonnal kórházba vitték, de másnap életét vesztette.

A nő a tárgyalás ideje alatt szabadlábon védekezhetett. Az ítélethirdetés után azonnal elrendelték az őrizetbe vételét.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Bíróság.hu)