Néhány héttel később két kisgyereket is megtámadott.

Rablás és garázdaság vádjával hamarosan bíróság elé áll egy többszörösen büntetett előéletű hódmezővásárhelyi férfi, miután – még a nyár közepén – megtámadott előbb három hajléktalant majd két kisgyereket.

Az első bűneset július 14-én történt. Az ügyészség beszámolója szerint a férfi ittasan öngyújtógázt szippantott, minek után kötekedni kezdett egy, az utcán italozó társasággal. A vádhatóság szerint ököllel ütlegelte őket, majd miután a földre kerültek többször beléjük rúgott. Ketten közülük nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A fiatalokkal augusztus elején, egy helyi benzinkút közelében akadt össze. Megállította a két gyereket és pénzt követelt tőlük cigarettára. A fiúk nemet mondtak, mire a férfi fenyegetőzni kezdett. Azt mondta, átnézi a táskájukat, és ha pénzt talál náluk, felpofozza őket. A srácok ekkor átadtak neki 700 forintot. A vádirat szerint a férfi nem érte be ennyivel, meglátta, hogy ennél több is van a tárcájukban, így erővel elvette tőlük. Végül 1500 forinttal távozott.

A történtek kapcsán az ügyészség megjegyzi a férfi „különös visszaesőnek” számít. Csak a tavalyi év végén szabadult a börtönből.

Jelenleg előzetes letartóztatásban van. A bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.