Nyolcvankilenc évesen is aktív a magyar bűnözők nagyasszonya.

Egy nyolcvankilenc éves besurranó tolvajt fogtak a rendőrök hétfő délelőtt a Győr-Moson-Sopron megyei Kónyon.

Az egyenruhások közleménye szerint az asszony besétált egy családi házba, kivette a konyhaszekrény fiókjában hagyott pénztárcából a benne lévő hetvenezer forintot, majd kereket oldott.

Az utcán az egyik szomszédnak azonban feltűnt az udvarról kifelé igyekvő ismeretlen idős hölgy, ezért kérdőre vonta őt. A tolvaj nem jött zavarba: útbaigazítást kért, majd sietve távozott.

A szomszédot sem ejtették azonban a fejére. Értesítette a ház tulaját, majd amikor észrevették, hogy eltűnt a pénz a nő utána rohantak.

Bár a rendőrség ezt nem említi, az Index.hu tudni véli, hogy a közleményben szereplő K. Sándorné a híres hírhedt tolvajjal, Repülős Gizivel azonos.

Az idős asszony hatvan éve ismert a rendőrök előtt. Eddig összesen több mint húsz alkalommal ítélték el különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt. Az élete során összesen közel húsz évet ült.

A gúnyneve még az ötvenes évekből származik, amikor is belföldi repülőjáratokon utazgatott az országban újabb és újabb célpontok után kutatva. Ezt ő egyébiránt mindig is tagadta.

Az utolsó ismert balhéja 2015 márciusában volt, az ausztriai Ruszton.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Vásárhely24)