A jogász szerint a szegedi polgármester jóváhagyásával kaptak ingyenes parkolóbérletet a helyi főrendőrök.

Szabó Bálint szerint Botka László, Szeged város polgármestere hivatali vesztegetés gyanújába keveredett –  konkrétan rendőri vezetőket vesztegethetett meg.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt megtartott keddi sajtótájékoztatóján a jogász egyebek közt arról beszélt, az önkormányzat vezetői értekezletén a szocialista politikus személyes döntése nyomán kapott a Tisza-parti városban bárhol és bármikor érvényes ingyenes parkolóbérletet a helyi rendőrkapitány és a megyei főrendőr.

Szabó az eset kapcsán most azt szeretné megtudni, van-e összefüggés a rendőri vezetőknek nyújtott anyagi juttatás és a között, hogy a beosztottjaik ,,intézkedések sorát elmulasztva” ,,két éven át ültek” a parkolóbérletek kapcsán indult nyomozás iratain.

Közlése szerint a feljelentés megtörtént, a Nemzeti Nyomozó Iroda hivatali vesztegetés gyanúja miatt el is indította a  vizsgálatot.

Szabó mindezeken felül közölte, az ügy kapcsán bejelentést tett a belügyminiszternél is, álláspontja szerint ugyanis ,,az intézkedések elmulasztása alkalmas volt arra, hogy megrengesse a szegedi nyomozószervekbe vetett közbizalmat”.

Szabó feljelentése kapcsán az Index megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot is. A portálhoz eljuttatott közlemény szerint jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

Hozzátették, amennyiben kiderül, hogy rendőr is érintett az ügyben, a Nemzeti Nyomozó Iroda átadja a nyomozást egy másik hatóságnak.