Zaklatás vádjával hamarosan bíróság elé áll.

Zaklatás vétsége miatt úgynevezett joghatályos magánindítványt terjesztett elő egy szegedi egyetemi hallgató az egyik oktatója ellen – adta hírül a helyi ügyészség.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a férfi és a diák a felsőoktatási intézményben ismerte meg egymást még 2016 szeptemberében. Szoros barátság alakult ki köztük. A tanár néhány hónappal később egy külföldi utazásra meginvitálta.

A férfi az út során többször is közeledni próbált a fiatal tanítványa felé, de ő ezt rendre elutasította. (Jelezte, hogy bár tiszteli őt, csak barátjaként szereti. Nem akar ennél közelebbi kapcsolatot.)

Később komolyabbra fordult a dolog: a vádirat szerint a férfi üzeneteket küldött az egyetemistának, mondván öngyilkos lesz, ha nem alakulhat ki szorosabbviszony köztük. A diák ezekre a levelekre kitérő válaszokat adott, egyúttal jelezte, hogy barátnője van, nem érez többet a férfi iránt puszta barátságnál.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a hallgató az öngyilkosságról szóló fenyegetések miatt vett részt a beszélgetésekben, egyúttal azért, mert tartott attól, hogy a vádlott később még az oktatója lehet.

Az ügyben a Szegedi Járásbíróság fog ítéletet hozni.

(A közlemény szerint a tanárnak egyébiránt egy parkolási ügy miatt is felelnie kell: 2017 februárjában az édesanyja rokkantkártyájával állt meg nem messze az otthonától, úgy, hogy az asszony nem volt vele. Ez ügyben közokirat-hamisítás a vád ellene.)