Busás nyereménnyel ámítják az áldozataikat.

Telefonos csalókra figyelmetet a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. A portálunkhoz eljuttatott közleményük szerint egy mobilszolgáltató vagy egy szerencsejáték-szervező cég nevében keresik fel áldozataikat, mondván egy nagyobb összeget nyertek, az összeget azonban csak úgy vehetik át, ha egy bankautomatánál egy általuk megadott kódra (ami valójában egy telefonszám) pénzt töltenek fel.

Az egyenruhások azt tanácsolják, ha hasonló hívást fut be hozzánk, semmikép se teljesítsük a telefonáló kérését, ,,még akkor sem, ha nagyon meggyőzően hangzik is az állítása!”

Egyetlen mobilszolgáltató és szerencsejáték szervező cég sem hirdet pénzfeltöltős nyereményjátékokat. Amennyiben mégis ilyen hívást kapnak, ne adják ki ismeretleneknek személyes adataikat. Kérjék meg a telefonálót, hogy később hívja vissza Önöket, addig tájékozódhatnak a szolgáltatóknál az aktuális nyereményjátékukról – olvasható a figyelmeztetőben.

Mindezeken felül megjegyzik, tapasztalataik szerint a csalók kreativitása szinte határtalan: hivatkoztak már nyereményjátékokra, de bajba jutott gyermekre, unokára is.

A rendőrség arra kér mindenkit, bármi is legyen a mese, ne dőjünk be neki!