Súlyzókkal, emelőrúddal és baltával estek egymásnak.

Egészen abszurd bűnesetről adott hírt ma délelőtt a Heves Megyei Főügyészség: a vádhatóság tájékoztatása szerint egymásnak esett két testépítő egy mezőtárkányi konditeremben, miután az egyik bodybuilder szóvá tette, hogy nem látja magát a másiktól az edzőteremben felállított tükörben.

Az ügyészi közlemény szerint a férfi annyira feldühödött ezen, hogy előbb felborította a fekvenyomópadot, majd hangosan rápirított az edzőtársára. Az idősebb, de kisportolt férfi végül odáig ment, hogy hozzávágott a fiatalabb férfihoz egy tízkilós súlyzót, illetve megpróbálta őt leütni egy emelőrúddal.

A huszonegy éves fiatalember kitért a támadások elől, végül pedig kiszaladt az edzőteremből – olvasható a közleményben.

A történet itt ugyanakkor még korántsem ért véget. A másik testépítő is elment, nem sokkal később azonban visszatért; immáron egy baltával. Mivel haragosát már nem találta ott, a kondiban hagyott ruháit hasogatta szét a szerszámmal.

Másnap délelőtt a két ember ismét találkozott az edzőterem közelében, az utcán, ahol a II. rendű vádlott gépkocsival, míg az I. rendű vádlott gyalogosan közlekedett. Mindketten megálltak, amit a verekedést folytatni szándékozó idősebb férfi arra használt fel, hogy ököllel beüsse a gépjármű bal első ablakát, és letörje annak visszapillantó tükrét. Ezután elővett a nadrágjából egy seprűnyelet, amivel rátámadt az autójából kiszálló II. rendű vádlottra úgy, hogy a botot ketté törve annak hegyes végével többször megpróbálta megszúrni őt. Ez további tettlegességhez vezetett, ami a közeli árokban ért véget – olvashatók a bunyót követő nap eseményei az ügyészi kommünikében.

Az eset egyébiránt még 2015 novemberében történt, most született azonban vádemelés az ügyben. Az idősebb férfinak két rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés kísérlete, míg társának garázdaság vétsége miatt kell bíróság elé állnia.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Vásárhely24)