Közel százmillió forintot keres rajta az adóhatóság.

Idén áprilisban is közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nagyadósok első negyedéves szégyenlajstromát. Az adórevizorok tájékoztatója szerint magánszemélyként 10, vállalkozásként 100 millió forint feletti közteher-tartozással lehetett felkerülni a feketelistára.

A március végi adatok alapján készült nyilvántartásban 146 név szerepel, 114-gyel kevesebb, mint a 2016-os év azonos időszakában. A számokat összeadva, a bírságokkal és kamatokkal együtt összesen 62,4 milliárd forintot keres rajtuk az adóhivatal. (Tavaly ez a szám 129,9 milliárd forint volt.)

A szégyenlista elején egy kaposvári székhelyű nagykercég, az Anker Plusz Kft. áll. Nekik 2017 tavaszáig mintegy 4,7 milliárd forint adóhiányt és további 7,5 milliárd forint adóbírságot sikerült összehozniuk.

A magánszemélyek külön jegyzékét egy bizonyos Styevlik Imre vezeti: a péceli férfitól 354 millió forint adóhátralékot és összesen 752 millió forintnyi büntetést és kamattartozást szeretne behajtani a NAV.

A névsorban egy Csongrád megyei magánszemélyt is találtunk: a csongrádi Sebestyén Attila 30,2 plusz 63,2 millió forinttal tartozik az államkasszának. Ezzel a 114 helyen áll a listán.