A DK elnöke délután sétált át kollégáival a határon, amit aztán lezártak. Ezt posztolta a Facebookra is, mutatjuk a kommenteket.

A Facebookon közölte kedden 14 óra körül Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke, hogy Molnár Csabával és Oláh Lajossal átsétáltak a határon, de vissza már nem tudnak jönni, mert azt lezárták.

Már ez önmagában is lehetne a nap híre, akkor is ha nem néznénk a bejegyzés alatti kommenteket és kívánságokat. Megjegyeznénk, szerintünk a kintragadás és a poszt egy remek PR fogás, amivel a volt miniszterelnök a mai hirekbe akart bekerülni. Nos, ez sikerült is neki…

A legtöbb kommentelő örül a hírnek, valaki maradásra biztatja Gyurcsányt, van aki pedig arra kéri őket, vágják át a kerítést, mások a párttársak csatlakozását látnák szívesen, és a többi, alig páran veszik védelmükbe. Egy szimpatizáns azt javasolja, Gyurcsány éljen a mentelmi jógával (sic), mert akkor visszaengedik az országba.

További kommentek a Facebookon.

A DK elnökének előző bejegyzése pedig újabb humanitárius cselekedetről tanúskodik, megszólította ugyanis a kerítés túloldaláról egy menekült, akinek családja már Magyarországon van, ám őt visszatoloncolták. Gyurcsány a férfi segítésére szólította fel követőit a Facebookon.

fotó: facebook / Gyurcsány Ferenc