A településvezetők reményei szerint az út nagyban megkönnyíti majd az ingázók életét.

Közel 2,2 kilométer hosszúságú bicikliút épült Kiszombor és Makó között.

Az új kerékpárutat Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter avatta fel pénteken.

Lázár JánosForrás: MTI/Rosta Tibor

A miniszter köszöntő beszédében azt mondta, a kormány mindig támogatni fogja a kistelepüléseken élők életminőségének javítását célzó beruházásokat, így akár egy kerékpárút megépítését is. Mint fogalmazott, az új út nem csak a fiatalok sportolási lehetőségeit bővíti, de segít azoknak a kiszombori polgároknak is, akik a közeli Makón találtak maguknak megélhetést.

Kiemelte, hogy egy ilyen kerékpárút megépítését követően már nem kell szülőhelyéről elköltözni annak, aki esetleg ott nem talál munkát magának, hiszen a szomszédos Makót könnyen, gyorsan és biztonságosan megközelítheti kerékpárral is.

Az új kerékpárút átvezet a két település közötti Mura folyó fölött, és ezzel a gyakorlatban is összeköti a két települést – mondta a miniszter.

BicikliútForrás: MTI/Rosta Tibor

Szegvári Ernőné, a nagyközség polgármestere is arról beszélt, hogy az évek óta tervezett kerékpárút megvalósítása mennyire megkönnyíti az ott élők helyzetét, ugyanakkor számítanak a turistákra is, hiszen így már két keréken gurulva is megismerkedhetnek Kiszombor műemlék jellegű központjával.

A beruházás 241 millió forintba került, amelyből 198 millió forint volt a KÖZOP Program támogatása, míg a fennmaradó részt, egy kormányhatározat alapján kapta meg a nagyközség, így önrész megfizetésére nem volt szükség.