Sajtóértesülések szerint a továbbiakban Bonifert Gábor vezeti majd a megyei napilapot.

Új főszerkesztőt neveznek ki a Délmagyarország élére – tudta meg a HVG.hu. A portál értesülései szerint Kóti Zoltán leváltását egy ma délelőtti szerkesztőségi értekezleten jelentették be a napilap munkatársainak. Az új vezető Bonifert Gábor, a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal kabinetfőnöke, a SzegedMa kiadójának korábbi ügyvezető igazgatója lesz.

A hírek szerint a főszerkesztő-helyettesnek is mennie kell. Szögi Andreát, Gidró Krisztina, a Magyar Nemzet egykori Csongrád megyei tudósítója, a Lánchíd Rádió szegedi stúdiójának volt vezetője, a Magyar Idők belpolitikai szerkesztője váltja majd.

A Délmagyarország idén ősszel került az Andy Vajna tulajdonolta Avalue Befektetési Kft.-hez a Kisalfölddel és a Bors című bulvárlappal együtt. Utóbbinál szintén változások lesznek. Elküldték a főszerkesztőt, Szekeres Tamást, valamint a lap Aktuális rovatának vezetőjét, Sal Endrét. Helyüket – a kiszivárgott hírek szerint – Kovács Vince, illetve Kövess László veszi át. (Ők jelenleg is a lap munkatársai.)

(Borítókép: illusztráció; forrás: Vásárhely24/Frankó Máté)