Merész András lett a Magyar Vízilabda Szövetség sportszakmai igazgatója. A női válogatott volt szövetségi kapitányát […]

Merész András lett a Magyar Vízilabda Szövetség sportszakmai igazgatója. A női válogatott volt szövetségi kapitányát – az MVLSZ honlapjának adott nyilatkozata szerint – meglepte a kinevezés, ugyanakkor örül az új munkakörnek.

Nagy megtiszteltetésnek tartom, arról nem beszélve, hogy számomra fontos emberek véleménye is megerősített abban, hogy első ránézésre ez bizony igencsak nekem való feladat – mondta a sportszakember. Hozzátette, jelen állás szerint ,,afféle összefogó, rendszerező és véleményező” munkája lesz.

A Dénesre háruló terhekből vesz le valamennyit ez a feladatkör, a szakmai döntések mechanizmusát előkészítő formájában segíti – fejtette ki a Honvéd U12-es utánpólás-csapatának edzője.

Merész András 2011-től 2015-ig dolgozott a női válogatott kapitányaként. Ezalatt egy világbajnoki bronzérmet (2013) és két Európa-bajnoki bronzérmet (2012, 2014) szerzett. A londoni olimpián negyedikként zárt a csapatával.

(Borítókép: Merész András; forrás: MVLSZ.hu/MTI)