Mutatjuk a régi és az új emblémát.

Frissítette arculati megjelenését és újraértelmezte a logóját a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság – tájékoztatta KNPI vezetése.

A régi logó negyvenkét éve, az 1975-ös megalapítása óta szolgálta a nemzeti parkot, képviselte a Duna-Tisza köze természetvédelmi értékeit.

A korábbi emblémánkat újragondoltuk, de megtartottunk belőle bizonyos elemeket, hiszen büszkék vagyunk a múltunkra. Mindemellett a mai kor kommunikációjában már sokkal jobban alkalmazható egy modernebb, letisztultabb grafikájú logó, amelyet úgy alkotott meg a tervező grafikus, hogy némi játékosságot is megenged – idézi a park közleménye Ugró Sándor igazgatót.

A régi és az új logó (Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság)

Mint írták a régi logóból változatlanul maradt két formai elem, a boróka és a vércse sziluettje, ,,de az átrajzolt homokbuckák árvalányhaj hullámaira emlékeztető vonalaival, a kontúr nélküli, szabad kifutással és a visszafogott színekkel már egy jobban értelmezhető, egyszerűbb stílust képvisel a grafika”.

Az új logó eltér a megszokottól abban a tekintetben, hogy – idomulva a felülethez, melyen használják, – többféle alakváltozatban is használható, miközben a központi elemei állandóak maradnak – olvasható még a beszámolóban.

(Borítókép: bivalyok a Kiskunsági Nemzeti Parkban; illusztráció; forrás: MTI/Ujvári Sándor)