A Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára a Külvárosi ária című novellájáért kapta meg a kitüntetést.

Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára nyerte el Az év jogász írója díjat az Irodalmi Rádió országos pályázatán – tájékoztatta portálunkat a Tisza-parti város táblabírósága.

A közlemény szerint három szakma szépíróinak ítéltek oda kitüntetéseket: a jogdoktorok mellett orvosok és pedagógusok nevezhettek a versenyre.

A taláros testület szóvivője a Külvárosi ária című novellájával érdemelte ki az elismerést.

Bátyi Zoltán 1956-ban született, 1975 óta publikál rendszeresen különböző újságokban és irodalmi folyóiratokban. Újságírói pályája a Délmagyarország és a Szegedi Egyetem című lapoknál kezdődött, majd a szegedi jogi kar elvégzése után 1980-tól 2003-ig újságíróként és szerkesztőként dolgozott szegedi napilapoknál, 2003. szeptember 1-e óta a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára. Eddig több mint 10 önálló kötete jelent meg, e mellett rendszeresen beválogatják írásait irodalmi antológiákba. A most díjazott írásával tavaly fődíjas lett azon az irodalmi pályázaton is, amit Simándy József operaénekes születésének 100. évfordulója alkalmából írtak ki – olvasható még a beszámolóban.