A Múzeum épületében mától tekinthető meg a 63. Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotóinak kiállítása.

Sturcz János művészettörténész nyitotta meg azt a tárlatot, ahol Kondor Attila Tornyai plakettes festőművész, Jagicza Patrícia Linda Fiatal Festők Nívódíjas festőművész és Szvet Tamás Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjas képzőművész munkái tekinthetőek meg. Az egyéni kiállítások mellett csoportos tárlat is készült a művészek munkáiból.

Dr. Sturcz János

A művészettörténész minden alkotót egyénileg kiemelt, munkáik közül többet is elemzett. Elmondta, közös vonása a három alkotónak, hogy művészetükben mindannyian a közvetlen környezetükből, életterükből kiindulva, a személyiségükkel érintkező, attól szinte elválaszthatatlan tárgyakat, jelenségeket elemezve, értelmezve jutnak el általános emberi, transzcendens vagy kozmikus jelentésekhez.

Szvet Tamás, Jagicza Patrícia Linda, Kondor Attila

A Tornyai János Múzeum emeletén található Jagicza Patrícia Linda önálló kiállítása. Kérdésünkre elmondta, ő három sorozatot hozott el a tárlatra. Az egyik a 10 képből álló Luchadora, ami egy pankrátormaszkos önarckép sorozat, a másik a 8 műből létrejövő, papír alapú hát portré sorozat, valamint 4 darab nagyobb méretű festményekből álló sorozat, ahol az embereket felülnézetből ábrázolta. A lényeg, emelte ki, hogy mindegyik képen arc nélkül jelennek meg az emberek.

Jagicza Patrícia Linda

Jagicza Patrícia azt is elmondta, komolyabban 2005 óta foglalkozik a művészettel, képeit előre megtervezi és csak az idő szab annak határt, hogy mennyi művel készül el.