Bár egyelőre nincs sok jelentkező, február elsejéig még be lehet adni a pályázatokat a két vezetői pozícióra.

Gyüdi Sándornak, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatójának és Lukácsházi Győzőnek, a Szegedi Szimfonikus Zenekar vezetőjének is hamarosan lejár a mandátuma. Aki jelentkezni szeretne a megüresedő helyekre, az még megteheti, hiszen a határidő február 1-jén fog lejárni. – adta hírül a Délmagyarország.

A feltételek között szerepel legalább öt éves szakmai gyakorlat, vagy hároméves előadóművészeti szervezetben eltöltött vezetői gyakorlat. Ez a 2013-as kiíráshoz képest már kevésbé szigorú.  Továbbá a pályázónak kell, hogy legyen legalább egy nyelvvizsgája valamelyik világnyelvből, európai uniós állampolgársággal kell rendelkeznie és büntetlen előéletűnek kell lennie. Amennyiben nem lesz a követelményeknek megfelelő jelentkező, a határidőt meghosszabbítják.

A lap úgy értesült, hogy Gyüdi Sándor ismét be fogja adni a pályázatát és előreláthatóan, rajta kívül még  egy személy fog jelentkezni. Azt még nem tudni, hogy a szimfonikusok élére ki fog majd pályázni. Az új vezetők 2023. június 30-áig tölthetik be a pozíciójukat.