Mutatjuk a programot!

Friedrich Dürrenmatt János királyát és Rossini A sevillai borbély című operáját mutatja be a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház társulata.

Keszég László főrendező a teátrum novemberi műsoráról tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, a svájci szerző alkotását Magyarországon először 1970-ben mutatták be, méghozzá Szegeden. A dráma Shakespeare 1596-ban írt azonos című művéből készült. Főszereplője egy valós történelmi személy.

A darab érdekfeszítő, sokszor humoros tanmesét tár a nézők elé arról, mihez vezet a hataloméhség – fogalmazott a rendező a november 10-től látható produkcióról. Hozzátette, a fordulatos szatírát „érdekes vizuális megoldások” kíséretében, élő zenével és kiváló szereposztással állítják színpadra.

A címszerepet Gyöngyösi Zoltán alakítja, akit a szakma a legígéretesebb pályakezdőnek választott az előző évadban – mondta Készég.

Rossini világhírű operáját láthatja a közönség. A négy színház és egy független előadó-művészeti szervezet által létrehozott produkciót Kerényi Miklós Gábor rendezte. A szabadtéri premiert július végén Szentendrén tartották, a kőszínházi változattal először Szegeden találkozhat a publikum.

Pál Tamás karmester a készülő előadásról szólva úgy nyilatkozott, A sevillai borbélynak komoly hagyományai vannak Szegeden, köszönhetően Gregor József személyétől.

A klasszikus feldolgozások mellett új szemléletű előadást is láthatott a szegedi közönség Kovalik Balázs Se villa, se borbély címmel állította színpadra a művet – emlékeztetett a zeneművész.

Jótékonysági koncertek és a Honeybeast turnényitánya

A novemberi műsorterv kapcsán elhangzott az is, a Nagyszínházban november 2-án jótékonysági koncertet rendeznek a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikája javára. A Szegedi Szimfonikus Zenekar vendége Malek Andrea és édesapja, Malek Miklós lesz.

Mindemellett a szegedi színházból indul november 4-én a Honeybeast Symphoney című országos turnéja. A koncertsorozaton az együttest nagyzenekar kíséri.

November 20-án rendezi a Szeged Első Lions Klub hagyományos jótékonysági rendezvényét. A népzenétől a rock and roll forradalmáig című esten Pál István „Szalonna” és Ferenczi György lép fel együttesével.