A pénteki vásárhelyi közgyűlésen az idei három napot elemezték.

Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője napirendek előtt kért szót és tartott összefoglalót az idei, háromnapos augusztus 20-i vásárhelyi rendezvénysorozatról. Elmondta, a fesztiválon kérdőíveken érdeklődtek az árusok, valamint a vendégek körében, mennyire elégedettek az idei szervezéssel.

A 300 kérdőív kiértékeléséből kiderült, a rendezvényre látogatók háromnegyede vásárhelyi, a többiek az ország minden pontjáról érkeztek, de nagy részük volt már valamilyen eseményen a városban. Míg korábban más csatornákból tájékozódtak elsősorban, idén már a túlnyomó többség az interneten olvasott a programokról. A vásárhelyi rendezvényeket leginkább a zenei kínálat miatt választották, a többség számára egy-egy fellépő zenekar, és nem annyira a kísérőrendezvények, vagy a borok és a gasztronómia volt fontos.

Az is kiderült, a szabadtéri események közül Vásárhelyen a zenés programok, a sörfeszt és az augusztus 20 a legnépszerűbb. Az értékelő résznél az 5 adható pontból átlagosan 3,7-et adtak, így jónak értékelték a három nap kínálatát.

Az intézményvezető elmondta, az észrevételeket, javaslatokat figyelembevéve dolgoznak tovább, hogy jövőre még jobb, színesebb kínálatot tudjanak összeállítani. Hozzátette, legközelebb két színpadt szeretnének felállítani, hogy a koncertek között ne legyenek üresjáratok, a közönségnek csak át kelljen sétálni a tér egyik oldaláról a másikra.

Úgy tudjuk, 2018-ban a város ismét a Szent István téren rendezné meg az augusztus 20-i programokat.