Reggel írtuk meg, mintha leskelődnének a kukák környékén. ÉS tényleg. Három embert már el is kaptak.

Olvasónk kérdése nyomán ma reggel írtuk meg, egy zöld autó posztol, hol itt, hol ott a Pető Ferenc utcán. Fel is tette a kérdést, talán a kukák környékét lesik?

Bizony azt!

Megkerestük az önkormányzatot, ahol Antal István a lakosságszolgálati iroda vezetője elmondta, az utóbbi napokban váltott civil autókkal, váltott műszakban, de a nap 24 órájára kiterjedő „járőrszolgálatot” indítottak. Járják a várost, még hétvégén is, és leginkább a kukák, korábbi szemétlerakások helyszíneinek közelében „bújnak” meg.

Hozzátette, igaz hogy alig pár napja indult az intenzív ellenőrzés, de már három szemetelőt meg is „fogtak”, akik tettükért 50 ezer forintos bírságra számíthatnak.

Még elmondta, az egyáltalán nem titkolt akció célja az, hogy felszámolják a város területén az illegális szemétlerakásokat, valamint hogy a kukákat csak az ott élők használják, ők is rendeltetésszerűen.

Végezetül minden szemetelőnek megígérte, ha valaki illegális helyen hagy ott szemetet, és valamelyik autójuk, kollégájuk ezt látja, az nem fogja megúszni a büntetést.

Rejtélyes zöld autó posztol a korábbi szelektív szigetek környékén Vásárhelyen