Mintha leskelődnének belőle, írja olvasónk.

Kodály Zoltán utcán lakó olvasónk arról számolt be, az elmúlt napokban többször is látott egy számára idegen zöld Passat-ot különböző helyeken posztolni a Pető Ferenc utcai parkolóban, nem messze a korábban felszámolt szelektív hulladékszigetek közelében. Mint írja, az autó hátsó ülésén két alakot is látott. Feltette a kérdést nem-e a kukák környékét lesik és vadásznak az illegális hulladéklerakókra?

Hozzáteszi, a Kodály egyes kukáinak környéke, de a Pető Ferenc utcai volt szelektív sziget különösen szemetes, nem egyszer látott ő is pillanatra megálló autót, melyből dobozokat, zsákokat tettek a kukák mellé. Mellé, mert a két-három társasház edényzete nem bírja a terhelést, annak környéke ocsmány szeméthalommal van tele.

A szelektív szigeteket egyébként pont egy hete számolták fel. Vásárhely-szerte helyükön többnyire nem maradt csak a placc, pár helyen esetleg az eddig is ott lévő kommunális kukák. A szelektív kukák helyei többnyire azóta is tiszták, csak pár helyen van nagyobb szemét, mint például a Pető Ferenc utcán.

Az önkormányzatnál mindenesetre rákérdeztünk, tudnak-e esetleg a zöld autóról. Amint válaszolnak megírjuk.