Németh László esperes-plébános a hétvégén hirdeti ki útmutatását mindkét római katolikus templomban.

Információink szerint Márki-Zay Péter nyilatkozataival és goromba kijelentéseivel felbolydította a vásárhelyi római katolikus közösséget. Márki-Zay Péter, aki a Szent István Király Plébánia világi vezetője, az ellenzéki pártok támogatásával függetlenként indul a február 25-i polgármester-választáson.

„A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól” – nyilatkozta a Vásárhely24-nek Németh László esperes-plébános. A római katolikus egyházkerület vezetője szerint felháborító volt, amit a független jelölt a HírTv-ben előadott. „Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény” – tette hozzá. Szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. „Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.”

A római katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak. Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István Király Plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású, tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát.

„Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” – mondta Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

Azt nem tudjuk, hogy Márki-Zay Péter, a Szent István Király Plébánia világi elnöke, jelen lesz-e, amikor a mise végén az esperes föl fog szólalni a templomban.