Összeállt az augusztus huszadikai rendezvénysorozat programja. Mutatjuk!

Háromnapos programra várják augusztus 18-20-án a Szent István térre a hódmezővásárhelyieket. Az idén az államlapítás tiszteletére szervezett ünnepség, eseménytár több különlegességet is tartogat.

Augusztus 19-én a városunka érkezik a Szent Korona másolata, amelyet a Székelykaputól a Szent István templomig a Magyar Királyi Koronaőrök és a Pálffy huszárok kísérnek majd. 16 órától tekinthetik meg a templomban a korona másolatát. Öt órától szentmise, majd a korona másolatával kezdődik a körmenet a Szent István téren. A hivatalos városi megemlékezés este hat órakor lesz – mondta Kószó Péter alpolgármester a rendezvénysorozatról tartott mai sajtótájékoztatón.

Elhangzott az előzetes munkálatok és a programok alatt (augusztus 14-étől 21-éig) lezárják a forgalmat a Szent István tér környékén.

A Kutasi utat a Jókai utcától a Kálvin János térig nem lehet majd használni. A forgalom a Jókai, a Szántó-Kovács János, a dr. Rapcsák András, a Deák Ferenc, a Petőfi utcán haladhat – mondta az alpolgármester.

A 80 éves Szent István templomban augusztus 11-étől 20-áig, kilenc napon át lelki programmal készülünk. A templomunk történetével kapcsolatban kiállítás is nyílik – erről már Jakab Zoltán atya, plébánia kormánzó beszélt a megjelenteknek. Utóbbi kapcsán hozzátette,

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője mindezeken felül elmondta, idén sem marad el a hagyományos gasztro- és borfesztivál – igaz a helyszín ezúttal a Szent István tér lesz.

Összesen 19 tájegységről 38 borászat érkezik majd, lesznek kézműves sörök, de a török, a horvát, a szerb, a spanyol és a cigány konyha különlegességeit is megkóstolhatjuk majd.

A gyermekeket a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola előtt kézműves játszótérrel várjuk. Színpadra lép a Pankastic zenekar, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Balkán Fanatik és a Kárpátia zenekar, a Magyar Állami Népi Együttes is – sorolta a BFMK vezetője.

Mindezeken felül egy musicalgálával és tűzijátékkal készülnek a Szent István térre kilátogatóknak.