Vasárnap a Kossuth téren is bemutatkoznak a Bóbiták és a Kiscsillagok

Újabb minősítő versenyen vesznek részt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptáncosai: a mai napon a tizenkilencedik Maros Menti Fesztiválon lépnek fel a Bóbita és a Kiscsillag csoportok a Deszki Faluházban.

Április elején a szegedi néptánc-fesztiválon a zsűri ezüst, illetve bronz minősítéssel díjazta a BFMK társulatainak produkcióit. Az azóta eltelt hetekben az ifjú táncosok felkészítőik irányításával intenzíven gyakorolták és finomították koreográfiájukat, hogy hogy minél „fényesebb” értékelésben részesülhessenek a ma délutáni deszki fellépésen.

Fotó: Balázs Norbert

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptánc csoportjainak műsorait a hétvégén a vásárhelyi közönség is megtekintheti: szombaton a Csicsergők a Csúcsi Olvasókör rendezvényén lépnek fel, míg a két „nagy” (alsó tagozatosokból álló) csoport, a Bóbita és a Kiscsillag a Kossuth téren ad műsort április 30-án, vasárnap fél öttől a Közlekedésbiztonsági és Családi Nap keretében.

A Tápai Lászlóné vezette szakkör június közepén, a Bóbita esten ad számot egész éves munkájából a szülők és az érdeklődő nagyközönség előtt a BFMK színpadán.