Lucien Hervé Kamera Klub következő nyilvános programjában egy német fotós képeit hozzák Vásárhelyre.

Április 13-án 18 órakor a BFMK I. emeleti galériájában nyílik a Lucien Hervé Kamera Klub szervezésében Joachim Klein fotográfus Szempillantás című kiállítása a BFMK-ban.

Joachim Klein, német fotográfus hódmezővásárhelyi kiállításán az érdeklődőket képei előtti hosszabb elidőzésre és azokba való mélyebb betekintésre invitálja.

„Részletek” című kiállítási képeiben rámutat a hétköznapi tárgyakban rejlő művészetre. Motívumainak legnagyobb részét elhagyott ipari területeken, roncstelepeken, utazások alkalmával avagy a saját konyhájában találja meg.

Polaroidképeiben vegyíti a digitálisat az analóggal, ezáltal a fotóstílusok időutazását valósítja meg egyetlen képkeretben.

Joachim Klein 1961-ben a németországi Saarbrückenben született és a német-francia-luxemburgi határ ipari területei mellett nőtt fel. Már fiatal korában kapcsolatba került a fotózással, kamerájával megörökítette az elhagyott ipari területek romjait és dokumentálta európai utazásait. Az asztalos szakma elsajátítása után berendezte saját sötétkamráját és majdcsak ugyanannyi időt töltött a képek előhívásával, mint a fotózással.

Az analóg munkát az utóbbi években kiegészíti a digitális fotózás és ezáltal rengeteg új lehetőség.

Joachim Klein az Európai Művészeti Akadémia trieri központjában tanult, elvégezte az „Kreatív alkotás„ online iskoláját és fotodesigner képzésen is részt vett. Ennek ellenére sem veszítette az analóg fotózást szem elől. Amikor egy polaroid kamera került a kezébe, elkezdett az analóg és a digitális fotózással kísérletezni és azokat kombinálni.

Az elmúlt években többször volt kiállítása Németországban, Luxemburgban és Franciaországban.