Megleshetik a látogatók az állatok vacsoráját, egyúttal bepillantást nyerhetnek éjszakai életükbe.

Éjszakai programokkal kezdődik a vakáció a Szegedi Vadasparkban: látványetetésekkel várják a vendégeket a Tisza-parti város állatkertjében

Közleményük szerint az este hétkor kezdődő séták remek lehetőséget adnak arra, hogy az éjjel aktív állatokat is megnézzék az érdeklődők.

Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de zárás után előmerészkednek – olvasható a felhívásban.

A programok sora a rozsomákok látványetetésével kezdődik, ezt követően a borjúfókák esti tornája következik. Innen a barna medvék vacsorájára vezet az út, de az is kiderül, miként vadásznak az oroszlánok műzebrára, vagy épp az, mivel tömik meg a bendőjüket a dél-amerikai dzsungelek királyaként számon tartott jaguárok.

Az est folyamán beleshetnünk a terráriumházba is, sőt, a vállalkozó szelleműek egy kígyót is megsimogathatnak.