Újabb fellépőkkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok programja

Újabb fellépőkkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok idei programja – jelentették a nyári könnyűzenei fesztivál szervezői.Közleményük szerint augusztus 23-26. között a napfény városába látogat Európa egyik első számú trance DJ-je, a holland Ferry Corsten, itt lesz a bukovinai felmenőkkel rendelkező, de mér Németországban született Stefan Hantel, napjaink egyik közkedvelt világzenei előadója, a Montreux-i Jazzfesztivált, az angol Glastonbury-t vagy épp a Sziget Fesztivált is megjárt Shantel & Bucovina Club Orkestar, de ismét színpadra áll a Tisza-parti város nyárzáró buliján a ,,Balkán rezeseinek királya”, Boban Markovic és zenekara is.

Az elektronikus zenei kedvelőinek is készülnek a fesztiválszervezők: jön a holland elektro-mágus, Cesqeaux, DJ Mike Cervellos, valamint a lengyel producerRobert Babicz is.

Két, komoly szakmai múlttal rendelkező drum’n’bass DJ, illetve producer áll a Calyx & Teebee néven lassan tíz éve világszerte nagy sikereket arató formáció mögött, akik a SZIN-en vendégeskednek majd, csakúgy, mint a női vonalat képviselő DJ Vonda7, valamint a merész dance és a fülbemászó, indie inspirálta dallamokat ötvöző észt Noëp – olvasható a programajánlóban.

A SZIN szervezői korábban már bejelentették, az idei fesztivál vendége lesz Inna, az Enter Shikari és Naugthy Boy is. A hazai pop-rock szcénát a Punnany Massif, Majka és Curtis, a Wellhello, a Halott Pénz, a 30Y, az Irie Maffia, a Brains, az Intim Torna Illegál, a Depresszió és a Tankcsapda képviseli.