Képző- és színházművészetről is lesz szó a program során.

Folytatja a pár éve megkezdett hagyományt a Szegedi Szabadtéri: újabb tudományos konferenciát szervez, melynek keretében neves előadókat invitál a Reök-palotába. Ez alkalommal az idén 10 éves REÖK lesz a középpontban. Újdonság, hogy társrendező intézményként a Magyar Képzőművészeti Egyetem is bekapcsolódik a folyamatba. ,,A műalkotás mint látvány” címmel szeptember 22-én 10 órakor várják az egésznapos programra az érdeklődőket.

A konferencia két szekcióra bomlik. Herczeg Tamás Szabadtéri- és REÖK-igazgató megnyitóbeszéde után “A közönség elé tárt látvány” címmel kezdődik az első etap. Ennek előadói közt megtaláljuk Gyenge Zoltánt, a Szegedi Tudományegyetem dékánját, György Pétert, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének vezetőjét, Varga Tündét, az MKE Képzőművészet-elmélet Tanszékének docensét és Nátyi Róbert művészettörténészt, a REÖK művészeti vezetőjét. Ők a fő tematika képzőművészeti vetületével foglalkoznak majd prezentációjukban.

Délután kettőkor kezdődik a második szekció, melynek ,,A színpadi látvány” címet adták a szervezők. Az előadások ekkor már a színházművészet felől közelítik meg a kiinduló tematikát – szó lesz többek közt szcenográfiáról és díszlettervezésről is. Zeke Edit, az MKE Látványtervező Tanszékének docense után Khell Csörsz Jászai Mari-díjas vizuális tervező ad elő. Mindketten dolgoztak már a Szegedi Szabadtéri előadásain. Őket követi Kiss Gabriella az MKE Látványtervező Tanszékéről.

A részvétel a konferencián ingyenes. Az előadásokból idén is kötet készül majd.