Magyarországon turnézik a világ leghíresebb kosárlabda-showcsapata.

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters, a világ leghíresebb kosárlabda-showcsapata – írja a szervezők tájékoztatása nyomán az MTI.

Közleményük szerint sport ,,társulat” Győrben, Veszprémben, Debrecenben és Szegeden lép pályára – a csongrádi megyeszékhelyen május 27-én, este hét órakor, a városi sportcsarnokban.

Forrás: Youtube.com/Whistle Sport

A legenda szerint a New York-i csapat egy 112-5-re elbukott mérkőzés után döntött úgy, bohóckodással, show-elemekkel dobja fel játékát. Mindez az 1930-as évek elején történt, ám csak az 1950-es években nyergeltek át végleg a profi sportról a szórakoztatóiparra.

A csapatot ma csupa nagy tehetségű kosárlabdázó alkotja, műsoruk ugyanakkor nem puszta sportbemutató; megjelennek benne a cirkusz és a színház elemei is. Fennállásuk óta a világ 122 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat.

A Harlem Globetrotters – amely legutóbb tavaly lépett fel Budapesten – csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, s tiszteletbeli tagjaik között található Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál pápa is.