A Magyar Kupával elindult az idei baseball szezon. A Hódok két NB1-es csapatot kaptak ellenfélnek.

A fővárosba utazott vásárhelyi Hódok Baseball csapata a hétvégén, ahol a Budapest Reds, és az Érdi Aeros, elsőligás csapataival küzdött a kupafordulóban, a tavaly átadott Reds pályáján.

Az első mérkőzésen a fővárosiak 24 – 0 -ra lehengerelték az Érdet, így a vásárhelyiek sem nagy reménnyel indultak a pályára, ám egy sok tapasztalatot is hozó meccsen 12 – 2 -re végeztek, ami a két csapat közti különbséget tekintve bravúrnak mondható.

A csapattal munkahelyi elfoglaltsága miatt nem utazhatott el Gazsó Bence, így a dobó helyén az eddigi állandó fogó, Czeglédi József debütált felváltva az utánpótlás csapatból felhozott Rácz Viktorral. A fogó helyén mindkét pesti összecsapáson a szintén utánpótlás játékos, Szalai Kristóf állt. Az újak és az egész csapat kiválóan teljesített, mondta kérdésünkre Varga Viktor az egyesület elnöke. Rengeteg kidobást érvényesítettek például az ellenfél játékosai ellen.

A második összecsapáson az érdiek ellen már kicsit sem megszeppenve mentek pályára a Hódok, és derekasan helytállva, sok pontot szerezve 26 – 8 -ra végeztek. A két vereség ellenére a vásárhelyiek kiválóra értékelték a fővárosi túrát.

A bajnokság ezen a héten hazai pályán kezdődött volna, ám mint megírtuk, a pálya alkalmatlansága és a télen ott lovat sétáltató környékbeli tevékenysége miatt ezt kénytelen voltak feladni. Így április 4-én a Atros csapatával játszanak a Reds pályán Budapesten, immáron az NB2-es bajnokságban.

A pálya helyreállításához egy helyi kft nyújtott segítséget a csapatnak, így májusban már hazai közönség előtt is játszhatnak a Hódok.