A koruk miatt még nem egy csapatban játszanak a testvérek, de eltudjuk őket képzelni egyszerre a pályán, akár a válogatott mezben is.

Három éve költözött el Vásárhelyről a Sipos család. A két nagyobbik fiúra akkor figyelt fel a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Zoltánt és Gábort nem akarták egyedül hagyni szülei, ezért a család összes tagja a váltás mellett döntött.

Bence, Kata, Zoli, Gabi és Kata

Zoli már az U15-ös korosztályban pallérozódik, sőt tagja a korosztályos válogatottnak is, míg Gabi az egy évvel fiatalabbak között rúgja a bőrt.

– Élvezem az itt létet, persze az igazi otthon az mindig Vásárhelyen lesz – kezdte a nagyobbik Sipos fiú. Zoli szerint megérte váltani, nagyon sok lehetőségük van a fejlődésre. Egy héten hetet edz, plusz a bajnoki meccsen is pályára lép, sűrű napjai vannak. A tréningek és bajnokság mellett több edzőtáborban is részt vesznek és kupákban is megmérettetik magukat.


Fotó: www.puskasakademia.hu

A hétvégén ért véget a Nike Premier Cup magyarországi döntője, amit a Puskás Akadémia nyert az U15-ös korosztályban, így Zoliék utazhatnak Finnországba, sőt a torna legjobb játékosának járó díjat is a nagyobbik Sipos fiú kapta. – Jó meccsek voltak. Kétszer is büntetőkkel jutottunk tovább, de az idegek a helyén voltak – tette hozzá a középpályás.

Gábor három éves felcsúti pályafutása alatt számos poszton szerepelt már. – Voltam szélső, jobb hátvéd, középső védő, középpályás és most újra belső védő – sorolta a fiatal, aki azt mondja, leginkább a pálya közepén érzi jól magát, de ettől függetlenül mindenhol szeret játszani. – Minden évben jönnek új játékosok. Szerencsére gyorsan összerázódunk, amiben nagy segítség a nyári összetartás – mesélte Gábor.


Fotó: www.puskasakademia.hu

Talán egyszer majd együtt erősítik az Nb I-es felnőtt csapat, de a válogatottban is szívesen látnánk őket.

– Mindent a nagyfiúk boldogulásának szentelünk – mondta Sipos Zoltán. A fiúk édesapja egy felcsúti iskolában tanít, ami mellett játékos-edzője a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia megyei I. osztályú csapatának. – Jól megvagyunk. Hozzászoktunk mindenhez. Most már a feleségem, Kata is tanít. Az ikrek, Bence és Kata is jól vannak, ők már óvodások – tette hozzá a családfő.

Archív fotó: Sipos Zoltán és két nagyobbik gyermeke, Gabi és Zoli.

A felcsúti akadémiával kapcsolatban álló Hódmezővásárhelyi Futball Clubtól nemcsak a Sipos fiúk kerültek a Fejér megyei együtteshez. Vaits Marcell és Rébék Richárd is az Nb 1-es csapat korosztályos gárdáiban szerepel.