A tizenharmadik helyen végzett a Vásárhelyi Kosársuli csapata a 2015-2016-os idényben.

Győzelemmel zárta a 2015-2016-os bajnoki idényt a Vásárhelyi Kosársuli NBI/B-s csapata: a kék-sárga mezeseknek az idegenbeli visszavágón is sikerült megverniük a Miskolc csapatát, így összesítésben a tizenharmadik helyen végeztek az idei szezonban.

Az egyesület beszámolója szerint a hosszú út ellenére Borsodban is a vendégek kezdtek jobban: hét perc játék után már tíz fával mentek a hódmezővásárhelyiek; ezt a negyed végére tizennégy pontra duzzasztották.

A folytatásban ébredezni látszott a hazai alakulat, de nem tudtak közelebb zárkózni. A félidőben már tizenhat pont volt a differencia a két együttes között.

A harmadik etapra igencsak felpörgött a találkozó: két perc alatt 10-10 pontot dobtak a csapatok. Varga Dániel, Kelemen, Pavlovic és Mócsai villogott ebben az időszakban. A zárónegyed előtt néhány pontot faragott a hátrányából a hazai gárda, de a vásárhelyi győzelem így sem volt veszélyben.

A helyosztó szempontjából csak formalitás volt az utolsó 10 perc – Drahoséknak több mint negyven pontot kellett volna ledolgozniuk – mindazonáltal mindent megtett a MEAFC, hogy győzelemmel búcsúzzon az évadtól. Hiába. Nem sikerült fordítaniuk. A Vásárhelyi Kosársuli 86-78-ra megnyerte a találkozót.

Minden jó, ha jó a vége. Szépen zártuk a szezont, az utolsó két kört veretlenül fejeztük be, és most is idegenben tudtunk diadalmaskodni – nyilatkozta a mérkőzés után Elek András, a vásárhelyi csapat edzője.