Most szombaton eldőlhet a továbbjutás sorsa.

Nagyszombaton, este hat órától mérkőzik meg egymással másodszor a Vásárhelyi Kosársuli és a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata az NBI/B-s kosárlabda-bajnokságban.

A dunántúliak magabiztos sikerével zárult odavágó után a győzelem immáron létkérdés a kék-sárga mezesek számára. Ha ellenfelük a Hódtói Sportcsarnokban is nyerni tud, végérvényesen eldőlt a továbbjutás sorsa.

A múlt héten látottak alapján Vas Péteréknek most sem lesz könnyű dolga. Vitathatatlan tény, hogy a nyugat-magyarországi találkozón nem voltak épp csúcsformában, ugyanakkor az is, hogy az egykori válogatott és A-ligás játékosokkal tűzdelt Veszprém ragyogóan használja ki magasságfölényét és főleg támadásban félelmetesen eredményesek. (Mást ne mondjunk, múlt csütörtökön minden második dobásuk a gyűrűben landolt.)

Utasi Gábor legénysége mellett szól ugyanakkor a hazai pálya előnye. Az alapszakasz-küzdelmek során csak a keleti győztes Debrecen és a második helyezett Miskolc tudta saját szurkolói előtt megverni őket. (Utóbbi csak hosszabbításban.) A győzelemhez persze ez önmagában nem lesz elég: az egy héttel ezelőttinél klasszisokkal többre lesz szükség, hogy megszorongassák a Veszprém megyeieket. Ezt erősítette meg a legutóbbi találkozó után Kelemen Balázs, a Kosársuli fiatal játékosa is. Szerinte bár bivalyerős a veszprémi keret, a súlyos vereségben az is közre játszott, hogy nekik nem igazán jött össze semmi.

A Vásárhelyi Kosársuli- HOYA-Pannon Egyetem Veszprém összecsapás tehát április 15-én, szombaton lesz a Hódtói Sportcsarnokban. Kezdés este hatkor. A rangadóra a belépés – az MMBF Fölgáztároló Zrt. jóvoltából – ezúttal is ingyenes.