Wolf Eszter és Víg Henrietta is érmet szerzett az Esztergomban rendezett vívóversenyen. Mindketten az áprilisi országos bajnokságra készülnek, amit az új vásárhelyi vívócentrumban rendeznek majd.

A vásárhelyi Csomorkány Vívó Sport Egyesület versenyzői szombaton Esztergomban ragadtak tört a Fülöp Mihály Magyar Kupa soron következő állomásán.

Wolf Eszter másodjára mutatta meg, hogy ott van a helye a nála egy évvel idősebb korosztály legjobbjai között. Ezúttal előrébb tudott lépni az előző versenyén elért helyezésénél, míg Víg Henrietta – akinek a felkészülése nem volt akadálymentes – végre újra pástra léphetett.

Forrás: Csomorkány SE/Magyary Ágnes

Hét győzelemmel és egy vereséggel a rangsor második, harmadik helyéről kezdhették a harminckettes táblát, ahol a jó eredményük alapján kiemeltként, csak a nyolcba jutásért kellett vívniuk. Itt is mindketten nyerni tudtak. A négybe jutásért már nem sikerült egyiküknek sem győzni. Heni az UTE-s Názer Lilitől, még Eszti a szerbiai Stefanovic Oliverától szenvedett vereséget – tájékoztatott Magyary Ágnes.

A lányok edzője hozzátette, Eszti az ötödik, Heni a hatodik helyen végzett. Érmes eredményük azt mutatja, hogy jó úton haladnak a legnagyobb versenyük, az országos bajnokságra történő felkészülésben.

Eredmények:

Gyermek női tőr

1. hely: Zsoldos Emília (Terézváros)

2. hely: Stefanovic Olivera (Novi Sad)

3. hely:  Názer Lili (UTE)

4. hely:  Szabó Vanda (Kunszentmiklós)

5. hely: Wolf Eszter (Csomorkány)

6. hely: Víg Henrietta (Csomorkány)

28.hely: Bozsér Nóra (Csomorkány)

Serdülő férfi tőr

21. hely: Vas Benedek (Csomorkány)