Hódmezővásárhelyen is rengeteg sportoló megfordult a vizes vb előtt.

Koreától Norvégiáig, Japántól Fehéroroszországig a világ számos szegletéből érkeztek sportolók az elmúlt hetekben, hónapokban a hódmezővásárhelyi Gyarmati-uszodába. Túlnyomó többségük a budapesti vizes világbajnokságra hangolt itt – nem egy éremesélyes úszó, köztük olimpikonok is.

Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté

Fekete Ferenc városi sporttanácsnok egy hétfői uszodai sajtótájékoztató keretében elmondta, természetesen sok magyar versenyző is megfordult a vb előtti felkészülési időszakban városunkban.

Edzett itt pár hetet a riói ötkarikás játékok bronzérmese Kapás Boglárka és a 2010-es dubaji rövidpályás vb dobogósa Gyurta Gergely is.

Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté

A képviselő szerint az utóbbi évek fejlesztéseinek és a tavalyi ifjúsági Eb-nek köszönhetően a hódmezővásárhelyi sportlétesítmény is felkerült Európa térképére, ráadásul Magyarország egyik kiemelt létesítménye, versenyuszodája lett.

Még most is tele a Gyarmati

Három nappal ezelőtt hivatalosan is elstartolt a 2017-es világbajnokság, ennek ellenére még ma is sok külföldi úszó tempózik az uszoda medencéjében – köztük a dél-koreai Sehyeon An is.

A 2016-os olimpiát is megjárt gyorsúszó második hetét tölti Vásárhelyen. Holnap utaznak fel csapatával Budapestre. Szavai szerint abszolút meg van elégedve a helyi körülményekkel. Mint mondta, hazájában nem sok hasonló uszoda van, pláne nem ennyi medencével.

Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté

A fiatal úszólány egyébiránt 100 és 200 gyorson mindenképp döntőesélyes, igaz ennél nagyobb tervei is vannak: szeretne A-szintet úszni, és ha esély van rá éremmel hazatérni.

Az úszóversenyek július 23-án kezdődnek.