Egyhangú pontozással a görög Kalamaraszt hozták győztesnek.

Nem sikerült a továbbjutás a hódmezővásárhelyi Kovács Pálnak a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon: a városi bokszklub fiatal tehetsége egyhangú pontozással vereséget szenvedett a görög Polinekisz Kalamarasz ellen a 81 kilogrammosok versenyében.

A mérkőzés pontatlan ütésekkel volt tele. Kovács küzdött, de ez kevés volt a jóval többet találó göröggel szemben, Kovács a végére el is készült az erejével. A harmadik menet második felében hiába harsogta a szorító sarkából Balzsay Károly szövetségi kapitány, hogy Pali, most mutasd meg, te akarod jobban a győzelmet!, ennek a buzdításnak elmaradt a hatása – olvasható a Magyar Ökölvívó Szövetség beszámolójában.

A nyolcfős magyar csapatból eddig két öklözőnknek sikerült nyernie az idei kontinensviadalon.  Kovács Richárd a finn Rasmus Bergmant, Hámori Ádám pedig a német Nicolas Weizmannt győzte le.

A tét – természetesen az Eb-érmeken túl – nem kevesebb, mint a világbajnoki részvétel. Minden kategóriából az első nyolc versenyző jut ki a szeptemberi, hamburgi vb-re.