Négy percre voltak a kék-sárgák a győzelemtől.

Döntetlent játszott a Hódmezővásárhelyi Futball Club NBIII-as felnőtt alakulata a Ferencvárosi TC második csapatával a bajnokság huszonhetedik fordulójában, Budapesten.
A találkozó első negyvenöt perce meglehetősen álmoskásra sikerült. Egyik félnek sem tudta gólra váltania egyetlen akcióját sem.

A fordulás után viszont felpezsdült a játék mindkét kapu előtt. Hat perc után jött is az első gól: Horváth Bence rámolt be egyet a zöld-fehérek hálójába a kapujától messze „söprögető” ferencvárosi hálóőr fölött.

Tíz perccel később ismét a kék-sárgák örülhettek: Kormányos Kolos vette be a Fradi kapujának bal alsó sarkát, jó tizenhat méterről.

Sajnos a HFC-sek nem tudták megőrizni két gólos előnyüket: a hatvanhetedik percben egy lecsorgó labdát lefülelve Csernik szépített, majd egy szabadrúgást követően, alig négy perccel a rendes játékidő vége előtt Adamcsek Máté is gólt szerzett, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Picit csalódott vagyok, hogy kétgólos vezetésről csak egy pontot sikerült megszereznünk, viszont a mérkőzést talán egy jobb időpontban is le lehetett volna játszani. nagyon korán indultunk el Hódmezővásárhelyről és úgy tűnik hogy a hatalmas szél is hozzátartozik az áprilisi mérkőzéseinkhez. Sajnos több játékosomra sem számíthattam, Szilágyi piros lap miatt, Máté Péter ötödik sárgája miatt nem léphetett pályára, míg Babolek és Tóth továbbra is sérültek. Összességében továbbra is tartjuk veretlenségi szériánkat tavasszal, így nem lehetek teljesen elégedetlen – nyilatkozta a meccs után Major László, a vásárhelyiek vezetőedzője.

A klub honlapja a mérkőzésről írt beszámolójában egyébiránt megemlíti: csereként ugyan, de  Fábián Imre is pályára lépett a népligeti derbin. A vásárhelyiek támadója félév kihagyás után játszott ismét az NB III-ban.