Angliában nem ,,gatyáznak", ha a hagyományokról van szó.

Nem mindennapi közjáték szakította meg Piros Zsomborék szerdai wimbledoni mérkőzését. Mind a fiatal magyar teniszező mind párostársa, a kínai Vu Ji-ping fekete alsónadrágot viselt a hófehér szerelése alatt, így a meccs bírája lecseréltette velük.

Mint azt bizonyára sokan tudják, az angliai Grand Slam torna ultrakonzervatív és meglehetősen rigorózus szabályzata szerint a versenyzők kizárólag fehér öltözékben léphetnek a fűre, és – mint arra ez az eset is rávilágított – a szigorú regula bizony az alsóruházatra is vonatkozik.

Szerencsére a rövid intermezzo nem zökkentette ki a magyar-kínai duót: sima két szettben így is megverték a Mohamed Ali Bellalouna-Joao Lucas Reis da Silva kettőst, és ezzel bejutottak a juniorverseny nyolcaddöntőjébe.

Világsztárok is vétettek már a dresszkód ellen

Piros Zsomborék esete nem egyedi: igazi világsztárokkal is megesett már, hogy vétettek a wimbledoni ruhaszabályzat ellen.

Venus Williams egyszer a rózsaszín sportmelltartója miatt került bajba, a tizennyolcszoros Grand Slam-győztes Roger Federert pedig egy narancssárga cipőtalp miatt feddte meg egy játékvezető.