Mutatjuk a részleteket.

,,Dolgozzuk le az ünnepi töltött káposztát” felkiáltással egy kellemes év végi gyalogtúrát szervez december 29-re a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága.

A 15 kilométeres kirándulás a szegedi Szövetség utca végétől, a Vízügyi Történeti Emlékhelytől indul reggel nyolckor, a végcél pedig a méltán híres deszki tölgyfa lesz. A KMNPI szerint ez Csongrád megye legnagyobb és alighanem legidősebb tölgyfája. Körülbelül hat méter magas és legalább hat ember kell hozzá, hogy a törzsét közre fogja. A korát tekintve feltehetőleg több mint kétszáz esztendős lehet.

A túra alkalmat nyújt arra is, hogy közben megfigyeljük a Maros folyón állomásozó récecsapatokat. Nagy valószínűséggel látunk majd parlagi és rétisast, s megfigyelhetjük az erdőben telelő énekesmadarakat: cinkéket, fenyőpintyeket, süvöltőket, meggyvágókat, citromsármányokat és fenyőrigókat – olvasható még a meghívóban.

A program díja 480 forint per fő. A szervezők szerint utolsó 50 méter kivételével végig szilárd burkolatú úton megy majd a menet, így gumicsizmára és más hasonlókra nem lesz szükség.

Jelentkezni Lovászi Péter természetvédelmi területfelügyelőnél lehet a +36 70 197 9261-es telefonszámon.