Bartyikné Oláh Gabriella megalapította az Innovatív Sportok Egyesületét, amit a Pole Magic Rúdtánc Stúdió évzáró estjén jelentett be.

Az elismert rúdtánc tréner életében kiemelt helyet foglal el a sport, hiszen Ő honosította meg Vásárhelyen a rúdsportot, és ezzel együtt szerettette meg ezt a mozgásformát a helyiekkel. Az egyesület célja is hasonló, hiszen a sport szeretetéről szól, és arról, hogy megismerkedhessünk, a legkülönbözőbb mozgásformákkal. Gabriella az est folyamán ezzel kapcsolatban exkluzív interjút adott a Vásárhely24-nek.

Vásárhely24: Mi adta az ihletet az egyesület alapításához?

Bartyikné Oláh Gabriella:  Amikor edző lettem, az volt az álmom, hogy legyen egy csapatom. Amit mára magaménak tudhatok. Az volt a vágyam, hogy  legyen egy olyan közösség, ami EGYÜTT képes nagy dolgokat megvalósítani.  Sokéves csapatsporttal a hátam mögött mindig is fontos volt számomra az egyesületi forma. Igaz, régen a másik oldalán voltam. Érzek magamban annyi erőt, és elhivatottságot, hogy azok, akik most bennem hisznek , és támogatnak, az ő segítségükkel  jó irányba vihetem az egyesületemet.

Vásárhely24:  Régóta szívügyednek tekinted a sportot, a tehetséges utánpótlás nevelést, is ilyen célokat fog szolgálni az egyesület is ?

Bartyikné Oláh Gabriella:  Igen, részben ez is a célok között szerepel. Az Innovatív Sportok Egyesülete azt tűzte ki céljául, hogy biztosíthassunk Hódmezővásárhely és környékének olyan rekreációs sporttevékenységeket, amelyek segítik a  leterheltség  okozta kimerültség megelőzését,  kikapcsolódást a hétköznapokban, és az egészséges életvitelt is. Az egyesület célja az is, hogy minden nemű, és korú embernek biztosíthassunk olyan folyamatosan megújuló, és változatos mozgásformákat, amik eddig nem voltak hozzáférhetőek. Meggyőződésünk, hogy a vidéki embernek is járnak ugyanazok a lehetőségek sportolás tekintetében, mint külföldön, vagy akár a fővárosban. És Hódmezővásárhely ebben eddig remekelt(lásd futópálya, edzés lehetőségek a városban, pályák, sportcsarnokok, és a sok- sok sportrendezvény, aminek a városunk teret enged) Szándékunkban áll  az utánpótlás nevelés, a versenyszférába kerülés, nemzetközi sportkapcsolatok kiépítése, és ápolása. Ez az idei évben el is indult, hiszen vendégül láthattunk egy ukrán világbajnokot a Pole Magic Rúdtánc Stúdióban. Fontosnak tartom elmondani továbbá, hogy az egyesület teljesen önálló, és külön álló a tulajdonomban lévő Pole Magic Rúdtánc Stúdiótól. Egyesületünknek nincsenek külön szakosztályai, már most több mint 4 mozgásformát ölelünk át. Ajtónk nyitva áll bármilyen olyan sportág, és edző előtt, aki szeretne egyesületünkhöz tartozni. Hiszem hogy a hatékony működés alapja az összefogás. Bárki előtt nyitva áll az ajtónk, aki komoly szakmaisággal viseltetik sportága felé, és eddig nem találta meg azt az egyesületet, ahová tartozni szeretne.

Vásárhely24:  Kik az egyesület tisztségviselői ?
Az egyesület elnöke Bartyikné Oláh Gabriella pole fitness tréner, és  okleveles légtorna oktató
Bartyikné Oláh Gabriella:  Elnök helyettesünk Bartyik Zoltán, testépítő-fitness edző, spartan girja kettlebell tréner
Titkár:Bukáné Simai Tünde
Alapító tagok még: Szűcs Petra, Bányainé Mihály Andrea, és Vargáné Horváth Dóra és a  versenyzők is.

Vásárhely24:  Pole Magic és az egyesület milyen viszonyban áll egymáshoz, esetleges fúzióra lehet e majd számítani?

Bartyikné Oláh Gabriella:  Az egyesület teljesen önálló, és külön álló a tulajdonomban lévő Pole Magic Rúdtánc Stúdiótól. Bár szívem csücske a rúdsport, de az egyesület nem csak erre hivatott, hogy ezt a sportágat segítse. Az egyesületre összefogásként tekintek  Hódmezővásárhellyel.

Vásárhely24:  Milyen terveid vannak a jövőben?

Bartyikné Oláh Gabriella: Nagy álmaim vannak, mint mindig…Hiszek magamban, hiszek a csapat erejében, a vállalkozó szellemű emberekben, a sportos és egészséges  szemléletben, és Hódmezővásárhelyben. Egyenlőre nem merek konkrétumokról beszélni, most a legboldogabbá azt tesz jelenleg , hogy az egyesület bejegyzésre került.