A vásárhelyi vívócentrumot választották az utolsó riói felkészülési sorozat első helyszínéül.

Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik a magyar férfi párbajtőr-válogatott.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter  alkotta vívónégyes hétfőn érkezett meg városunkba. A februári vancouveri világkupán aranyérmet nyert kvartett öt napot tölt a vásárhelyi vívócentrumban.

A dél-alföldi tábor egy több hetes – az Európa-bajnokság, illetve a riói olimpiai játékok előtti utolsó – felkészülési sorozat első állomása. Hódmezővásárhelyen elsősorban erőnléti tréningeket tartanak, a technikai jellegű edzések csak később következnek.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Mint azt a csapat mai sajtónyilvános edzésén – Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitánytól és Dancsházy Nagy Tamástól az együttes trénerétől – megtudtuk, a vívóválogatott Nizza helyett választotta Vásárhelyt a tréningsorozat első színhelyéül. Elmondták nagyon meg vannak elégedve az itteni körülményekkel, szavaik szerint minden adott az eredményes felkészüléshez.

A kapitány meglátása szerint nem csak a város, de az egész ország büszke lehet a hódmezővásárhelyi sportlétesítményre.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

A mai átmozgatásra egyébiránt a város két alpolgármestere Hegedűs Zoltán és Kószó Péter is kilátogatott. Utóbbi elmondta, városvezetőként – de a Csomorkányi SE elnökeként még inkább – kimondhatatlanul büszke rá, hogy a brazíliai ötkarikás játékokra készülő vívók Vásárhelyt választották az egyik edzőtáboruk helyszínéül, egyúttal hozzátette, a város mindig, most és a jövőben is nyitva áll minden olimpiára vagy más világversenyre készülő sportoló előtt.