Munkásmozgalmi aktivisták földi maradványait hantoltatta ki a helyért.

Áthelyeztette a szüleit a Belvárosi temető díszparcellájába az üzemeltető önkormányzati cég volt igazgatója – tudta meg a Délmagyarország.

Balogi Dániel, a csongrádi megyeszékhely egykori fideszes képviselője 2011-től 2014 novemberéig vezette a sírkertet gondozó Szegedi Testamentum Temetkezési Kft.-t. A lap szerint nem sokkal a menesztése előtt a szabálytalanul kihantoltatott három 1919-es munkásmozgalmi aktivistát, majd a helyükre a szüleit temettette. Az exhumált testek maradványait a közös csonttárolóban helyeztette el.

Molnár Tamás, a jelenlegi ügyvezető szerint elődjének erre semmilyen joga nem volt. Mint mondta, a díszparcella a „város nagyjainak”, díszpolgárainak van fenntartva, ott kizárólag a polgármester javaslatára, illetve a közgyűlés jóváhagyása alapján lehet exhumálni és temetni.

Az igazgató a lapnak azt is elárulta Balogi hozzátartozói – ha csak a család másképp nem rendelkezik – a díszparcellában maradnak; a sír eltávolítása ugyanis kegyeletsértő volna.

A Délmagyarország kereste Balogi Dánielt is az üggyel kapcsolatban, de az egykori városatya nem akart nyilatkozni a történtekről.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Pixabay.com)