Kulik Melinda az elismerés 2017-es kitüntetettje.

Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője kapta a Év tájházvezetője díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége hétvégi közgyűlésén – adta hírül a szervezet hétfői közleménye nyomán MTI.

Beszámolójuk szerint a ,,kiemelkedő tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munka elismeréseként átadott díj nemcsak a fiatal kutatónak és a tájház mint múzeumi bemutató helyszín, néprajzi gyűjtemény vezetőjének szól, hanem egy olyan szervező egyéniségnek, aki közösségi térré formálta ezt az oktatási helyszínt”.

Mint kiemelték, a jó tájház ,,nem csupán a múlt emlékeinek felsorolását nyújtja a látogatóknak”, hanem ,,a pedagógia, az andragógia, a közművelődés, a népművészeti mesterkedések módszereit ötvözve komplex élményeket teremt, ahol a gyökereit őrző közösség van jelen”.

A szervezet tájékoztatójából az is kiderült, a most tizenöt éves, országos hatókörű civil szervezet tisztújítóján ismét Bereczki Ibolyát válaszották meg a szervezet élére. Az ügyvezető elnök Hegedűsné Majnár Márta lett.