Az Európai Fesztivál Szövetség minősítése szerint egy jól szervezett, magas minőségi stenderdek alapján működő programsorozat a Dóm téri kultúrrendezvény.

Idén is beválasztott a kontinens kiemelkedő fesztiváljai közé a Szegedi Szabadtéri Játékok – tájékoztatta portálunkat a Dóm téri programsorozat szervezőcsapata. Közleményük szerint a minősítést az Európai Fesztivál Szövetség ítéli oda. A kitüntető címmel minden évben a fesztiválrendezők saját, helyi közösségükért végzett áldozatos munkáját és a művészszcénáért tett kiemelkedő erőfeszítéseit ismerik el.

A Tisza-parti város kultúrrendezvénye kapcsán a nemzetközi zsűri külön kiemelte, egy jól szervezett, magas minőségi stenderdek alapján működő programról van szó, mely európai viszonylatban is különleges és egyedülálló.

Büszke vagyok arra, hogy egymás után már második alkalommal értékelte így a szakmai zsűri a tevékenységüket. Az elmúlt évek művészeti törekvései a Szegedi Szabadtéri Játékokon – többek közt a világsztárok és külföldi közreműködők meghívása is – azt mutatják, hogy a Játékok hosszú távon szeretne bekapcsolódni a nemzetközi művészeti életbe – nyilatkozta a hír kapcsán Herczeg Tamás fesztiváligazgató.

A 2017-2018- as EFFE-minősítetteket egy fesztiválkalauz mutatja majd be a nagyközönségnek. A rangos kiadvány hivatkozási pontként egyszersmind komoly referenciaként szolgál az kontinensen, sőt Európa határain túl is.