Alföldi Róbert, Görög László, Pálmai Anna, Hernádi Judit és Bodrogi Gyula is színpadra áll a Shakespeare-vígjáték szegedi előadásán.

Izgalmas szereposztással kerül színre a Vízkereszt, vagy amit akartok július végén a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a vígjátékot Béres Attila rendezi – tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Fábián Barbara közölte, hogy Shakespeare egyik legnépszerűbb vígjátékában a hiú szerelmes, Orsino herceg szerepét Görög László játssza, aki először lép föl a Dóm téren.

A gyászoló Olivia grófnőként Pálmai Anna tér vissza a Szabadtérire, akit a két évvel ezelőtti Shakespeare-darab, a Tévedések vígjátéka egyik főhőseként szeretett meg a közönség.

Malvoliót Alföldi Róbert alakítja, akit több emlékezetes rendezés után ismét színészként láthatnak a fesztivál nézői. Violát, aki a darab során férfiruhát is ölt, a Miskolci Nemzeti Színház színésznője, Czakó Julianna játssza.

Elek Ferenc, a Katona József Színház művésze tavaly mutatkozott be a játékok nézőinek az újszegedi ligetben, most Vitéz Böföghy Tóbi karakterébe bújik, partnere a mókában Vitéz Fonnyadi Ábrisként Zayzon Zsolt lesz. Hernádi Judit, Bodrogi Gyula és Gáspárik Attila is visszatér a Dóm térre, Szikszai Rémuszt és Bodoky Márkot pedig most láthatja először a közönség.

A produkciót Béres Attila rendezi, aki nagy sikerű előadásokkal bizonyította már, hogy jó ismerője a Dóm téri színpadnak. Az ő elképzelésében került színre az emlékezetes, három évvel ezelőtti Háry János is.

Herczeg Tamás igazgató úgy fogalmazott: Harangozó Gyula művészeti igazgatóval az elmúlt években sokat dolgoztak azon, hogy a próza visszanyerje méltó helyét a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A 2017-es lesz sorban a harmadik évad, hogy Shakespeare-mű szerepel a műsoron, ez már önmagában óriási siker. Egy színházat az tesz valóban színházzá, ha prózát is játszik – hangsúlyozta, hozzátéve büszke arra, hogy az opera mellett sikerült a prózajátszást is megújítani és megerősíteni a Dóm téren

A Vízkereszt, vagy amit akartok című előadást július 28-án, 29-én és 30-án láthatják a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A produkció díszletét Horesnyi Balázs tervezi, a szereplők jelmezeit pedig Papp Janó álmodja meg. A Shakespeare-vígjáték Nádasdy Ádám friss fordításában kerül színre.