Ismét a dómmal szemközt állítják föl a játékok nézőterét.

A Fogadalmi templom rekonstrukciójának befejeztével a 85. évadban újra a dómmal szemközt állítják föl a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőterét – adta hírül a fesztivál szervezőcsapata.

A szervezők közleménye szerint a közönség nagy része nehezen fogadta annak idején a kényszerű, száznyolcvan fokos fordulatot, de számukra is nagy öröm, hogy visszatérhetnek az eredeti állapotokhoz.

A színpad, a nézőtér és a backstage építése május utolsó hetében kezdődik. A műszaki munkálatok összesen kevesebb mint egy hónapot vesznek igénybe. Már két évvel ezelőtt is több száz négyzetméterrel növekedett az új szerkezeti megoldásnak köszönhetően a színpad és a backstage alapterülete, idén ez a szám újabb rekordot dönt: a teljes fesztiválhelyszín több mint  1700 négyzetméter lesz.  A Dóm térre szállított építési elemeknek csak a csőhossza 18 ezer méter. A szerkezetek teljes súlya pedig 140 ezer kilogramm – olvasható a kommünikében.

A jubileumi évad első előadását Wagner A bolygó hollandi című operáját  július 1-jén viszik színpadra játsszák. Bemutatásra kerül még a Drakula utolsó tánca, az Én és a kisöcsém, a Mamma Mia!, A nyomorultak, az Ének az esőben és a Tévedések vígjátéka is.