Első lépésben fel kell szedni az itt maradt lőszereket, továbbá le kell bontani pár épületet. Csak ezt követően kezdődhet meg az építkezés.

Tudományos ipari park épül a szegedi lézerközpont szomszédságában, az egykori szovjet laktanya helyén – írtuk az oktatási államtitkár tájékoztatása nyomán még tavasszal.

Palkovics László egy mai sajtótájékoztatója szerint most novemberben el is kezdik a munkát. A tervek szerint húsz hektáron kollégiumi szobákat, egy inkubátorházat, valamint egy mérnökképző technológiai centrumot alakítanak ki, a fennmaradó hatvan hektáron pedig kutatás-fejlesztéssel foglalkozó – járműipari, biotechnológiai, orvosi illetve informatikai – cégeknek biztosítanának telephelyeket.

A szakpolitikus beszámolója szerint első lépésben fel kell szedni az itt maradt lőszereket, továbbá le kell bontani pár épületet. Csak ezt követően kezdődhet meg az építkezés. A tervezésre és az előkészületi munkálatokra 1,7 milliárd forintot biztosít a kormány a terület kezelője, azaz a Szegedi Tudományegyetem számára.

Szabó Gábor, az SZTE rektora mindezekhez még hozzátette, ahhoz, hogy a lézerközpontnak valódi gazdaságfejlesztő hatása legyen a régióban, nagy szükség van az innovatív cégeket támogató ipari parkra.

Hangsúlyozta, a park – több más beruházással együtt – remekül illeszkedik a Szeged-Hódmezővásárhely kiemelt gazdaságfejlesztési zóna elképzeléseihez.