Kilátástalan helyzetükben már csak a jó szándékú emberek segítségében bízhatnak.

Utcára kerülhet a hódmezővásárhelyi Varga házaspár – jelezte portálunknak a család egyik barátja. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele szerint a párnak hamarosan ki kell költöznie romos öreg-kishomoki bérleményéből, új albérletre (a több havi kaukció miatt) viszont nincs pénzük. Saját házról, lakásról álmodni se mernek.

Egy tavalyi kép a Varga családról (Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté)

Vargáék sorozatos betegségekkel és kilátástalan nyomorral teli életéről korábban többször is beszámoltunk. A családfő Varga János évek óta egy sor nyavalyával küzd: többek közt súlyos szív- és cukorbeteg. Dolgozni nem tud (azt az orvosa sem javasolja neki), a rokkantnyugdíja viszont jószerivel semmire se elég.

Felesége, Éva egészségi állapota is szörnyen rossz: gyerekkori csípőficama miatt (hiába műtötték meg többször is) ma is alig tud járni, de még ülni is.

Lányuk, a tizenhárom éves Izabella értelmileg akadályozott. A vásárhelyi Kozmutza-iskola bentlakó növendéke. Csak nagy ritkán engedik haza szülei huzatos, omladozó otthonába.

Vargáék tavaly a házuk udvarán. Most innen is menniük kell. (Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté)

Azon otthonukba, ahonnan a hírek szerint most menniük kell, és amely helyett – spórolt pénz híján – szinte semmi esélyük sincs újat találni.

Reménytelen helyzetükben már csak a jó szándékú emberek támogatásában bízhatnak. Ha esetleg tudnak bármilyen megoldást, mely segíthet rajtuk szorult helyzetükben, kérjük jelezzék nekünk az info@vasarhely24.hu e-mail címen és mi továbbítjuk feléjük!

(Frissítve: a család bankszámlaszámát és elérhetőségét ITT találják)