Már véglegesek a tervek: rengeteg zöldfelület, sétányok, tavacska, fitneszpálya, játszótér is helyet kap a területen.

A kivitelezés közbeszerzési eljárásának előkészítése zajlik éppen a volt Kossuth helyére megálmodott tavas pihenőpark projektjében, mondta el megkeresésünkre Kecskeméti Rita, az érintett városrész települési képviselője. A közbeszerzésben várhatóan még idén döntenek, a munka 2018 elején kezdődik és év végére be is fejeződhet, a támogatási összeg 830 millió forint és több projektet is érint.

A tervek immáron véglegesek, az annak idején közgyűlés előtt is bemutatottakhoz igen hasonlatosak. A területet rengeteg honos, önfenntartó és élhető növény (fa és bokor) fajjal telepítik tele, de lesznek füves, napfényes ligetek is. A két forgalmas út mentén is zajszigetelő növényfalat építenenek. Emelett lesz víz témára utaló játszótér, kényelmes sétaút-hálózat, modern de kényelmes parkbútorok, több lépcsős terasz a tó partján, a partján pedig kisebb, két métert meg nem haladó dombok. Ezek földanyaga a tó kitermeléséből adódik majd, füves oldalukon akár napozni is lehet majd. A rekreációs résztől távol, de még a park területén, szabadtéri fitneszterem is épül, mivel a népkerti is hatalmas népszerűségnek örvend – mondta el a képviselő. A területet természetesen kamerahálózat védi majd a rongálások ellen.

Ugyanebből a forrásból – mint már beszámoltunk róla –  az Európa Parkban is felújítás kezdőhet, a Kőfal lejárója, annak környéke, és a fás területek újulnak meg, valamint teljes egészében felújítják a Kodály és Hóvirág sarkán található, Ketrec névre hallgató pályát. Ennek burkolatát és kerítését is kicserélik.