Másfél éve dörrent lövés Kishomokon. Most döntés született a bíróságon.

Napokon át foglalkoztatta a közvéleményt a Tolvajkergetők néven ismert öntevékeny bűnüldöző civil csoport 2014 nyár eleji, hódmezővásárhelyi akciója.

Mint ismeretes, egy kishomoki asszony május végén arra kérte a csapatot, hogy egy bírói döntésnek érvényt szerezve segítsenek neki kitenni az otthonából a volt vejét és annak jelenlegi házastársát. A nő bérleti szerződést kötött a Tolvajkergetők néhány tagjával, akik neki is álltak kilakoltatni a házban élőket. A költöztetés közben azonban vita támadt. A ház “ura” a Tolvajkergetők vezetőjére, a Tomcat néven ismert bloggerre, Polgár Tamásra támadt, aki erre egy gázpisztollyal arcon lőtte a férfit. A Vásárhely24 a hatóságok után elsőként ért akkor a helyszínre.

A bíróság most azt állapította meg, hogy a csoport nem követett el magánlaksértést, mert bérlőként jogosan mentek be a telekre és a házba. Sőt, orvosszakértői vélemény szerint a lakásban tartózkodó sérülései 8 napon belül gyógyulóak voltak, így Tomcat sem követett el súlyos testi sértést.

A könnyű testi sértés magánvádas eljárás, tehát B. (a kishomoki lakásfoglaló) indíthat pert Tomcat ellen, ha akar.

fotóink 2014 május 31-én készültek a helyszínen