Kívül már megszépült, belül még szépül az Agrárcentrum.

Végéhez közeledik a vásárhelyi Agrárcentrum felújítása. A Petőfi utca 6. szám alatti egykori iskolaépületben többek között a Földhivatal, az Állatorvosi Hivatal és a Gazdasági Egyesület működik. A kezelő, a Csongrád Megyei Kormányhivatal pályázati forrásból közel 150 millió forintot nyert energetikai korszerűsítésre, és a költségekhez az önkormányzat is hozzájárult, hogy a létesítmény kívül-belül megszépülhessen.

A felújítás során fontos szempont volt, hogy az épület homlokzatának eredeti arculatát megőrizzék. Képeinken jól látható, hogy nem csak a homlokzat nyerte vissza régi pompáját, a régi járda helyére is díszburkolat került, és a bejáratnál is kialakítottak egy kerékpártárolót (amelyről már most megállapítható, hogy majd bővítésre szorul).

Az udvar egyelőre marad építési terület, ott még javában zajlanak a munkálatok, de ez nem befolyásolja a hivatalok működését.

(Képösszeállításunk végére bekerült néhány márciusi felvétel is, melyek még a külső munkák kezdetén készültek.)

 

kp